Category:Videos of Machinefabriek Breda v/h Backer & Rueb

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Object location51° 36′ 01.9″ N, 4° 46′ 04.89″ E Kartographer map based on OpenStreetMap.View all coordinates using: OpenStreetMapinfo
Nederlands: Afbeeldingen van videos van de voormalige Machinefabriek Breda v/h Backer & Rueb die was gevestigd op Speelhuislaan 173, 4815 CD Breda. De fabriek is gedeeltelijk gesloopt. Gelegen nabij de Belcrumhaven, de wijk de Belcrum en het centrum van Breda in Breda in de provincie Noord-Brabant in het zuiden van Nederland.

Vanaf 1861, samen met de nieuwe compagnon Jhr. Ferdinand Backer, werd het bedrijf van de nieuwe vennootschap De Bruyn Kops & Backer overgeplaatst naar Breda. Het bleef de naam De Bruyn Kops & Backer houden nadat De Bruyn Kops zich in 1868 had teruggetrokken. In 1870 werd Johann Gerhard Rueb de nieuwe compagnon van Backer en werd de bedrijfsnaam Backer en Rueb. In 1884 werd de naam gewijzigd in NV Machinefabriek Breda v/h Backer & Rueb.

In 1967 trad de fabriek toe tot de Rijn-Schelde Combinatie, die later opging in het RSV-concern. Van 1973 tot 1987, was de naam BV Machinefabriek Breda. In 1987 werd deze b.v. gesplitst in 3 b.v.'s, Backer en Rueb Breda, Breda Packaging en Machinefabriek Breda.

Tegenwoordig zijn in een deel van de overgebleven bebouwing van de voormalige machinefabriek nieuwe initiatieven gevestigd.

Media in category "Videos of Machinefabriek Breda v/h Backer & Rueb"

The following 2 files are in this category, out of 2 total.